Virtaamo DAV verkkotietokanta

Virtaamo DAV verkkotietokanta

Virtaamon skaalautuva DAV-verkkotietokantamoottori mahdollistaa monipuolisten verkko- ja aineistotietokantojen toteuttamisen.

Tietokantamoottorin ominaisuuksia ovat aineiston selaaminen luokittelukategorioittain ja ajankohtien mukaan, pikahaku ja monipuolinen vapaa tekstihaku, aineiston ylläpito selaimen kautta, liitetiedostojen ja -kuvien käyttäminen.

Toteutettava tietokanta voi olla monikanavainen, normaalin selaimella selattavan version lisäksi tietokannasta voidaan saada mobiiliversio, erillinen mobiiliapplikaatio ja API-rajapinta ulkopuolisten palveluiden ja avoimen data käyttöön.

Tietokannasta ja sen osista on mahdollista muodostaa myös tulostus- ja painokelpoinen, muotoiltu PDF-dokumentti.

Tietokantamoottorissa on sisäänrakennettu välimuisti, joka takaa nopean toiminnan. Järjestelmän tulosteet käyttävät template-rakennetta, joka mahdollistaa helposti räätälöitävät tulosteet.

Toteutettavat tietokannat tarjotaan vuokrapalveluna (SaaS) asiakkaan käyttöön, jolloin Virtaamo huolehtii niiden toiminnasta. Toimintaympäristönä on internetin pilvipalvelut, joiden ansiosta skaalautuvuus suuriin tietokantakokoihin ja käyttäjämääriin on hyvä. Tietosisältö on siirrettävissä vanhasta tietokannasta, digitaalisista dokumenteista tai ns. webcrawlerin avulla.

CASE: Terveysinfo-tietokanta

UKK-insituutin ylläpitämä terveysaineiston tietokanta ja hakupalvelu sisältää tietoja Suomessa saatavilla olevasta, yleisölle suunnatusta terveyden edistämisaineistosta.

Aineistoja on lähes 12'000 sadoilta eri tuottajilta.

Verkkoselauksen lisäksi kaikista palvelun listauksista ja hakutuloksista on ladattavissa painokelpoinen PDF-versio.

Terveysinfo-tietokanta

Katso myös Ehkäisevän päihdetyön materiaalit

Terveysinfo